Vilka djur kan jag inte gå med till veterinären?

Som djurägare har man ett stort ansvar över sitt djurs hälsa och det innebär att man ibland måste ta svåra beslut eftersom djuret inte själv kan bestämma. Kan man gå till veterinären med alla typer av djur? Kan veterinären göra hembesök om man inte har möjlighet att ta sig dit?

Vilka djur kan jag inte gå med till Veterinären?

Jag kan inte ta mitt djur till veterinären

Så med vilka djur kan jag inte gå med till veterinären? Det finns ett antal djur som tyvärr bara försämrar situationen genom att ta dem till veterinären. Ett exempel på detta är fåglar. Dem stressar upp sig väldigt lätt och dör oftast på grund av detta innan veterinären ens har hunnit göra en undersökning. Ett annat exempel är fiskar, även om dem inte dör av stressen på samma sätt som fåglar så finns det tyvärr inte mycket att göra för att hjälpa en fisk.

Om du äger ett större djur eller om du inte har möjlighet att ta ditt djur till veterinären så finns det många veterinärer som jobbar med hembesök. Det innebär att de kommer hem till dig och ger ditt djur den vård den behöver på plats. Många gånger är det bättre för djuret då den oftast känner sig tryggare i sitt hem.

Hur fungerar hembesök?

På samma sätt som du bokar tid hos en veterinärklinik kan du boka tid så att veterinären kommer hem till dig. I de flesta fall kostar det mer än om du hade tagit ditt djur till kliniken själv eftersom det innebär både mer tid för veterinären men även speciellt material som måste transporteras. Många djurägare väljer att betala extra för detta då dem inte gillar att stressa upp sitt djur i onödan, framförallt när det gäller större djur som behöver transporteras separat.

Djurvård är ägarens ansvar

Oavsett om du väljer att själv ta ditt djur till veterinären eller bokar hembesök så är det du som har ansvaret för djurets hälsa. Som djurägare känner du ditt djur och kommer därför veta när den behöver veterinärvård. Ibland finns det tyvärr ingenting att göra och du som ägare måste då ta beslutet om det är dags att låta ditt djur somna in.