Hur många veterinärer finns det i Göteborg? Vilka djur tar de emot?

Det finns gott om veterinärer i Göteborg, det kan man inte komma ifrån men det kan vara värt att jämföra dem innan man beslutar sig för att välja en specifik veterinär eller klinik för att ge sitt djur nödvändig vård. Hos vissa veterinärer kan man nämligen få betala med för en behandling än vad man får göra för precis samma behandling någon annan stans. Eftersom så många veterinärer finns i Göteborg behöver man aldrig oroa sig för att inte hitta en klinik som passar.

Hur många veterinärer finns det i Göteborg? Vad bör man tänka på?

Att hitta rätt veterinär

Som svar på frågan “hur många veterinärer finns det i Göteborg?” kan man enkelt säga att det finns mer än 20 veterinärstationer och ett antal privatpraktiserande veterinärer. och det kan vara en bra idé att jämföra dem med varandra, inte bara för att hitta en veterinär som ger billig vård. Om man har ett oförsäkrat djur kan några tusen kronor billigare vård vara skillnaden mellan djurets fortsatta liv och död. Om man inte kan betala veterinärvården kan man tvingas att avliva sitt djur, även om skadan kan botas med rätt hjälp.

Man bör också se till att hitta veterinärer där man verkligen känner att djuret får bästa möjliga vård. Om djuret skulle bli allvarligt sjukt och behöva bli inlagt är det viktigt att man känner sig trygg med veterinärerna som jobbar på kliniken. Man behöver också jämföra olika kliniker för att se till att rätt kunskaper verkligen finns. Om man har ett djur med en specifik sjukdom är det ofta en fördel att hitta en veterinär som kan mycket om just den sjukdomen.

Om man har större eller mer exotiska djur

Även om det finns många veterinärer i Göteborg kan inte alla dessa ta emot exotiska djur, eller större djur som hästar och kor. Då kan man behöva söka efter en veterinär som specialiserat sig på just dessa djur. Stordjurskliniker finns ofta en bit utanför staden. Det finns också veterinärer som kan åka direkt till gården där det större djuret finns. Gällande exotiska djur finns det ofta möjlighet att besöka till exempel en djurpark och där träffa en veterinär.

Många kliniker att välja mellan

När det gäller veterinärer finns det, precis som för oss människor, många ställen att gå till för att få vård. Det är med andra ord enkelt att finna en veterinärstation som både passar djuret och dess ägare. I Göteborg finns det ett stort antal veterinärer, både på större kliniker men också i form av privatpraktiserande veterinärer som jobbar hemifrån eller åker till dit djuret finns.